Terug

Neurochirurgie

Via de neuroloog wordt u verwezen naar de neurochirurg. Neurochirurgie is het specialisme wat zich bezig houdt met de veelal chirurgische behandeling van de aandoeningen van het zenuwstelsel, de schedel, de wervelkolom en de hersenvliezen.

De afdeling Neurochirurgie van het Erasmus MC is één van de dertien neurochirurgische centra in Nederland. Hier wordt topklinische topreferente zorg verleend.

De vier hoofdtaken van de afdeling zijn; onderzoek, opleiding, onderwijs en patiëntenzorg.

Tevens is de afdeling onderdeel van het traumacentrum Rotterdam. Het verzorgingsgebied bestaat uit ongeveer 2 miljoen mensen in de regio Zuidwest-Nederland. Dit is een gedeelte van Zuid-Holland, Zeeland en een deel van West-Brabant.

Een aantal neurochirurgen houden ook spreekuren en voeren behandelingen uit in een aantal algemene ziekenhuizen in deze regio.

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis is een z.g. ‘satelliet-afdeling’ en de neurochirurgen dr. R. Dammers en dr. E. Bos hebben poliklinisch spreekuur in Zierikzee en Goes. Spinale chirurgie (b.v. hernia-operaties) wordt in Goes uitgevoerd. CTS-operaties en ulnaris-transposities worden in Zierikzee verricht.

Vanuit deze ‘satelliet’ kliniek worden veel patiënten door verwezen naar de afdeling in het Erasmus MC.

Rugoperaties
Operaties vinden plaats in het ADRZ, locatie Goes. De neurochirurg verricht de operatie en de neuroloog de nazorg op de afdeling. De poliklinische controles vinden plaats in Goes of Zierikzee.

Poliklinische operaties
Deze vinden plaats in Zierikzee in dagopname. Controles desgewenst in Zierikzee of Goes.

Indien het Erasmus MC geen capaciteit heeft wordt bij m.n. spoedgevallen uitgeweken naar de afdelingen neurochirurgie van de universitaire ziekenhuizen van Antwerpen of Gent.

Zie ook:

Naar boven

Neurochirurgie